KORUHAKEMISTO

Tervetuloa Vaskikäärmeen korupajaan!


Tämä naantalilainen pienyritys jatkaa Lounais-Suomen jo tuhatvuotisia perinteitä omaleimaisten korujen suunnittelussa ja valmistuksessa. Aiheiden innoittajista merkittävimmät ovat arkeologiset muinaislöydöt ja muut historialliset lähteet, sekä paikallinen luonto. Pajan tuotteet tehdään hopeasta ja pronssista, käsityönä ja lähituotantona, reilun kaupan ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Osta haluamasi koru klikkaamalla kuvan alla olevaa linkkiä (avaa uuden ikkunan verkkokauppaan).


Pajan suosituimmat tuotteet
Naantalin risti kaulakoruna


Ukonkirves-kaulakoru
Vegvisir-kaulakoru
Thorintammi-kaulakoruTilaustyöt

Suomen uusinta virallista muinaispukulöytöä, Ravattulan pukua, koristi yksi ainoa koru, hopeinen hevosenkenkäsolki. Vuonna 2021 Vaskikäärmeen korupaja työsti tästä soljesta replikan yhteistyössä arkeologien Riikonen ja Ruohonen kanssa. Koru esiteltiin Tampereen kädentaitomessuilla yhdessä puvun ennallistuksen kanssa.

Merkittävä osa Vaskikäärmeen tuotantoa ovatkin tilaustyöt mm. yrityksille ja yhdistyksille. Vuoden 2018 suurimman tilauksen teki Suomen Muinaistutkimuksen Tuki ry. Lue artikkeli Ravattulan Ristimäestä (Turun Sanomat), ja tue muinaistutkimusta ostamalla 'Ravattulan risti'.


'Ravattulan ristin' ensiversio, jonka Iso-Järvenpää
vielä viimeisteli yhteistyössä arkeologi
Juha Ruohosen kanssa

Löytöjä pajan perukoilta

Pitkään toimineen korupajan koko tuotanto ei helposti mahdu pieneen verkkokauppaan, mutta ei hätää! Myös näitä koruja voit tilata ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla


Odin-pronssikoru


Karhukolmoset
pronssikorvakoruina

 
Puuveistokseen perustuva
enkelikoru "Puuenkeli"

Pronssinen kirveskoru "Lalli"

Yleistä


Kaikki pronssikorut on käsitelty suojalakalla. Pronssisten korvakorujen koukut ovat kullattua hopeaa. Hopeakorujen pitoisuus on 92,5% (Sterling-hopea). Kaulakorujen hintaan sisältyy musta nyöri, joka on vahattua puuvillaa ja pituudeltaan säädettävissä.

Jos haluat korun joka ei syystä tai toisesta esiinny tällä sivulla (hopeinen pronssin sijasta, rannekoruversio tai kokonaan eri malli), tuote on loppunut verkkokaupasta, tai haluat esimerkiksi kaulakoruusi ketjun ota meihin yhteyttä.